ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Άλλο η δική μας Μακεδονία, άλλο η δική τους

12:07 - 25 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Άλλο η δική μας Μακεδονία, άλλο η δική τους
«Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η διαπραγμάτευση για το θέμα των Σκοπίων» σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση με στόχο να πάρουμε πράγματα και όχι να δώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «Είναι άλλο πράγμα η δική μας Μακεδονία και άλλο η δική τους Μακεδονία που δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με τον Μεγάλο Αλέξανδρο».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών τόνισε πώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παλεύει για μεγάλο διάστημα ώστε να εξέλθει η χώρα από τα μνημόνια.

Μετά τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου ένα χρόνο όπου η χώρα θα μπορεί να αποφασίζει μόνη της χωρίς το καθεστώς κηδεμονίας. Θα ήμουν χαζός να μην θέλω να είμαι πρωθυπουργός αυτό το διάστημα ώστε να ξεδιπλώσουμε την πολιτική μας, υπογράμμισε.

Η αντιπολίτευση θέλει να μην είμαι πρωθυπουργός της χώρας σε καθεστώς ελευθερίας, πρόσθεσε.

Η συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον Γ. Μπουτάρη. Ο Αλ. Τσίπρας έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοτοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Ο κ. Τσίπρας έκανε χειραψία και με τους τέσσερις και συνομίλησε για λίγο μαζί τους.

«Όλα καλά;» ρώτησε ο πρωθυπουργός τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και εκείνος σύστησε στον Αλέξη Τσίπρα την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας «η Καλυψώ σωματοφύλακας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.