ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτζιάς: Εμείς τελειώσαμε! Στα χέρια Τσίπρα-Ζάεφ η τελική συμφωνία

13:55 - 28 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Κοτζιάς: Εμείς τελειώσαμε! Στα χέρια Τσίπρα-Ζάεφ η τελική συμφωνία
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον Νίκο Κοτζιά να δηλώνει από τις Βρυξέλλες πως το έργο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων «τελείωσε». Το λόγο όπως είπε έχουν τώρα οι δύο Πρωθυπουργοί, Τσίπρας και Ζάεφ, ώστε να βάλουν τις τελευταίες πινελιές και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις.

Κατά τον κ. Κοτζιά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ειδικών καθώς «τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

«Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είχε τονίσει πως οι διαπραγματεύσεις έχουν μπει στο τελικό στάδιο.

Στόχος είναι τώρα να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία έως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της 28ης Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.