ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόσκας: Η ΝΔ διογκώνει τα προβλήματα ασφάλειας

09:55 - 29 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Τόσκας: Η ΝΔ διογκώνει τα προβλήματα ασφάλειας
Για προσπάθεια διόγκωσης των προβλημάτων εγκληματικότητας και παραραβατικότητας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι υπάρχει βελτίωση σε αρκετούς τομείς που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών λόγω της σημαντικής δουλειάς που γίνεται από την ΕΛΑΣ. «Μερικά χρόνια πίσω, η παραμικρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας γινόταν πρωτοσέλιδο και τώρα οι επιτυχίες αποτελούν καθημερινότητα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΜΠΕ, σημειώνοντας ότι το κλίμα ασφάλειας αποτυπώνεται εξάλλου στα μεγάλα ρεύματα των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας και τις ανέμελες βόλτες ξένων ηγετών στο κέντρο της Αθήνας.

Για την περίπτωση των βίαιων ενεργειών κάποιων αναρχικών ομάδων ή κάποιων μπαχαλάκηδων, ο κ. Τόσκας επιρρίπτει επικοινωνιακές ευθύνες στη Ν.Δ. η οποία προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα με τον ισχυρισμό ότι αυτές οι ομάδες έχουν σχέση με την Αριστερά, ενώ είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο, όπως λέει, ότι ανάμεσα στο σοσιαλισμό και τις αριστερές απόψεις από τη μια, και τις εκδηλώσεις της ακροαριστεράς από την άλλη, υπάρχει άβυσσος. «Και μόνο τις συντηρητικές αντιλήψεις έχουν ευνοήσει ιστορικά οι ενέργειες αυτών των ανθρώπων» ισχυρίζεται ο κ. Τόσκας.

«Η Ν.Δ. προσπαθεί να σπείρει εργαλεία μίσους και καταστροφολογίας, επινοεί φανταστικές καταστάσεις όπως το λεγόμενο «κάψιμο της Αθήνας» το 2008, για το οποίο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Γελάει κάθε πικραμένος εδώ, όταν όλοι ξέρουν ότι αυτά τα περιστατικά ξεκίνησαν από την ανευθυνότητα δικών της καταστάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θέτει το ερώτημα: Οι τελευταίες ενέργειες του Ρουβίκωνα, που έγιναν μετά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ποιον εξυπηρέτησαν;, διερωτάται. Και καταθέτει την άποψη ότι, τέτοιες ενέργειες συντηρητικοποιούν ακόμη περισσότερο τον απλό πολίτη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για πρόσφατη δήλωσή του αναφορικά με τη δολοφονία Λαμπράκη, ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι «αυτός ο τόπος έχει σταθεί στα πόδια του χάρη στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημοκρατία στον τόπο μας έχει επικρατήσει χάρη σε αυτήν». Ταυτόχρονα δε, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το πού οδηγείται η Ιταλία των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.