ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους, δεσμευτείτε να επενδύσετε

14:31 - 29 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους, δεσμευτείτε να επενδύσετε
Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει μία "συμφωνία" με τους Έλληνες επιχειρηματίες. "Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους και εισφορές να απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και εσείς θα δεσμευθείτε ότι θα επενδύσετε στην Ελλάδα, θα κάνετε περισσότερες κοινωνικες δράσεις και θα κάνετε συμμέτοχους τους εργαζόμενούς σας", ήταν η χαρακτηριστική φράση του Προέδρου της ΝΔ.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει αποτύχει στο μέτωπο της οικονομίας, τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη, όσο και το χρέος.

«Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται ότι τα πλεονάσματα θα μείνουν στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. «Αυτό είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας. Δεν τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό δένουν χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια».

Μίλησε επίσης για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης σε φορολογία και ασφαλιστικό που δημιουργεί νέες βόμβες, όπως τα τεράστια χρέη του ιδιωτικού τομέα προς Εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ, σημείωσε.

Μίλησε για δημιουργία θέσεων φαντασμάτων στο Δημόσιο για «συγγενείς και φίλους. «Οι αμοιβές προσωπικού στο Δημόσιο αυξήθηκαν κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το φάντασμα του πελατειακού κράτους επιστρέφει και το πληρώνουμε με τους υπερβολικούς φόρους».

«Όχι» άλλους φόρους και εισφορές, «ναι» σε επενδύσεις και νέες δουλειές

Σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματικότητα και στο σχέδιο της ΝΔ για ανάπτυξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων. Ζήτησε, όμως και ανάλογες κινήσεις από τη μεριά των επιχειρήσεων.

"Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους και εισφορές να απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και εσείς θα δεσμευθείτε ότι θα επενδύσετε στην Ελλάδα, θα κάνετε περισσότερες κοινωνικες δράσεις και θα κάνετε συμμέτοχους τους εργαζόμενούς σας", είπε για να προσθέσει:

"Στερήσεις δεδουλευμένων με απειλή απόλυσης, απασχόληση πέραν του ωραρίου είναι απαράδεκτα. Κάντε συμμέτοχτους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας και είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές. Κάντε παροχές και εγώ δεσμεύομαι αυτά να εκπίπτουν από την εφορία.

Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.