ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλοκαίρι ψηφοφοριών στη Βουλή- Τι φέρνει η κυβέρνηση Ιούνιο-Ιούλιο

15:31 - 29 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Καλοκαίρι ψηφοφοριών στη Βουλή- Τι φέρνει η κυβέρνηση Ιούνιο-Ιούλιο
Σε ρυθμούς ψηφοφοριών εισέρχεται από τον Ιούνιο η Βουλή η οποία καλείται να εγκρίνει μία σειρά μέτρων της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθεί η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, εφόσον καταλήξουν σε λύση οι δύο χώρες.

Σε σημερινή του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Δημητρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι τόσο η ΝΔ όσο και το Κίνημα Αλλαγής θα έχουν τεράστια δυσκολία να μην υποστηρίξουν τη συμφωνία που θα έρθει, είπε ότι δεν υπάρχει κανενα θέμα κυβερνητικής συνοχής, ενώ  αναφερόμενος για την άρνηση των ΑΝΕΛ να στηρίξουν τη συμφωνία είπε αινιγματικά ότι «δεν πρέπει να προτρέχουμε για το ζήτημα της τοποθέτησης των ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με πηγές, προγραμματίζεται η νομοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων εως τις 10-15 Ιουνίου καθότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στην Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2022, ρυθμίσεις για τον νόμο Κατσέλη, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το νέο πλαίσιο επιβολής ΕΝΦΙΑ.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει νομοθέτηση και εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων, πριν την έναρξη των θερινών τμημάτων του κοινοβουλίου που αναμένονται τον Ιούλιο. Σχετικά με το θέμα της ΠΓΔΜ, εφόσον  επιτευχθεί, υπολογίζεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια εως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Προτεραιότητα είναι  το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», με τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι ρυθμίσεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.