ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντιμιτρόφ: «Ισχυρή αποφασιστικότητα» από Σκόπια και Αθήνα

16:33 - 29 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Ντιμιτρόφ: «Ισχυρή αποφασιστικότητα» από Σκόπια και Αθήνα
Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών Μελετών στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, εκτίμησε πως η "ισχυρή αποφασιστικότητα", Αθήνας και Σκοπίων, θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ επέμεινε στην εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό βρίσκονται σε «τελικό στάδιο», χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας. 

Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, αλλά και η συνάντηση που είχε τετ-α-τετ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, την Κυριακή το βράδυ στις Βρυξέλλες, ήταν πολύ χρήσιμες.

Όπως είναι γνωστό πλέον νομικοί εμπειρογνώμονες των δύο υπουργείων Εξωτερικών στην Αθήνα αποσαφηνίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των κειμένων.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο σε τεχνικό επίπεδο, οι δύο πρωθυπουργοί, Τσίπρας και Ζάεφ θα έχουν μια «σημαντική συζήτηση στο τηλέφωνο» και έπειτα θα πρέπει να πάρουν «σημαντικές πολιτικές αποφάσεις», είπε ο Ν. Ντιμιτρόφ.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ξεκαθάρισε ότι αναζητείται ένας συμβιβασμός «win-win» , όπου όλες οι πλευρές θα είναι κερδισμένες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.