ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκοπιανό: «Βέτο» Ιβάνοφ σε ονομασία erga omnes

20:38 - 30 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Σκοπιανό: «Βέτο» Ιβάνοφ σε ονομασία erga omnes
Ανακοίνωση σε ΜΜΕ απέστειλε το Γραφείο του Προέδρου της πΓΔΜ, στην οποία αναφέρεται ότι για τον Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν είναι αποδεκτή μία λύση erga omnes στο θέμα του ονόματος.

Σημειώνεται ότι η ονομασία έναντι όλων (erga omnes) είναι απαράβατος όρος από την ελληνική πλευρά για την θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «MIA», η ανακοίνωση αναφέρει ότι : «Η θέση του Προέδρου Ιβάνοφ είναι θέση αρχών και είναι συνεπής με τις θέσεις όλων των μέχρι σήμερα Προέδρων της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Η θέση αυτή είναι ότι ο Πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται λύση στο ζήτημα της ονομασίας για καθολική χρήση ή erga omnes».

Ο Ιβάνοφ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις συζητήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, καθώς και τις ενδεχόμενες προφορικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει πως ο ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ιβάνοφ για να τον ενημερώσει για τις συναντήσεις του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.