ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δίκαιη φορολόγηση στο Airbnb

12:04 - 31 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δίκαιη φορολόγηση στο Airbnb
Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση του τουρισμού, παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΕΤΕ.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την εικόνα αυτή στις κινήσεις του κλάδου αλλά και τη γεωπολιτική συγκυρία, λέγοντας ότι «τα ρεκόρ οφείλονται πολύ λιγότερο στις κυβερνητικές κινήσεις».

«Λάθος το μίγμα πολιτικής»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στους φόρους και έδωσε έμφαση στο θέμα του χωροταξικού. «Εχω θέσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο επίκεντρο της πρότασής μας. Το μίγμα πολιτικής σήμερα είναι λάθος: υπερφορολογεί τους συνεπείς και δημιουργεί μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που ζητούσαν οι πιστωτές και αυτά αναδιανέμονται με πολιτικά κριτήρια», δήλωσε. Επανέλαβε δε τις προτάσεις του για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ενώ στάθηκε και στο μεγάλο βάρος από τους έμμεσους φόρους. Τόνισε ότι σχεδιάζει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Ο τελικός σχεδιασμός, σε δεύτερο χρόνο, είναι να υπάρξουν δύο φορολογικοί συντελεστές στο 22% και το 11%.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε ένα δημόσιο «μεγαλύτερο απ’ όσο χρειάζεται και λιγότερο αποτελεσματικό».

Η επένδυση στο Ελληνικό

Ειδικά για το Ελληνικό τόνισε ότι «θα προχωρήσει και θα γίνει, γιατί θα υπάρχει η απόλυτη πολιτική βούληση να προχωρήσει». Όπως είπε, σήμερα η μισή κυβέρνηση μπορεί να το θέλει, η άλλη όχι. Η επόμενη θα είναι αδιαμφισβήτητα υπέρ των επενδύσεων.

Ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον πολιτισμό της, προκειμένου να μπορέσει να διευρύνει την τουριστική περίοδο.

Δίκαιη φορολόγηση για την τάση του Airbnb

Μιλώντας για το Airbnb παραδέχτηκε ότι είναι μια τάση που θα μείνει. Χρειάζεται όμως να γίνουν κινήσεις προκειμένου να υπάρχει δίκαιη φορολόγηση. Είναι μια δραστηριότητα που συμπληρώνει την τουριστική βιομηχανία της χώρας και δίνει δυνατότητες ευρύτερα στην οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε πώς μετράμε την επιτυχία στον τουρισμό καθώς δεν είναι μόνο οι αριθμοί των αφίξεων αλλά και τα έσοδα που αφήνει ο κάθε επισκέπτης. Πρέπει να είμαστε ο «νούμερο ένα» προορισμός στον κόσμο. Να έρχονται οι επισκέπτες και να φεύγουν λέγοντας θα ξανάρθω, συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 31 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.