ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεϊμαράκης: Κάποιοι πανηγυρίζουν τώρα, επειδή βάλαμε πλάτη το 2015

15:49 - 31 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μεϊμαράκης: Κάποιοι πανηγυρίζουν τώρα, επειδή βάλαμε πλάτη το 2015
Τη στάση της ΝΔ το 2015 υπενθύμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα είχε την ευκαιρία να "πανηγυρίζει" την έξοδο από τα μνημόνια, αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε βάλει τότε πλάτη.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να παραδεχθούν κάποιοι που σήμερα πανηγυρίζουν για τα θετικά βήματα που γίνονται ενόψει εξόδου από το πρόγραμμα, ότι δεν θα υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα αν η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία το 2015, όταν ψηφίστηκε το πρόγραμμα μετά το δημοψήφισμα, δεν έβαζε το συμφέρον της χώρας και της Ευρώπης πάνω από το δικό της κομματικό ή πολιτικό συμφέρον και δεν προσερχόταν με μια διάθεση συνεννόησης, η οποία βεβαίως δεν υπήρχε από τη σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση».

«Είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν είχε ακολουθηθεί τότε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, με την οποία θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης του προγράμματος, οπότε θα ήταν και ταχύτερη η έξοδος από αυτό το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε στη Ν.Δ. για τη στάση της τον Αύγουστο του 2015, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι «θα ήταν εύκολο για μας να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015. Ναι, συναινέσαμε στη συμφωνία για τους στόχους (και όχι για μέτρα) επειδή η Νέα Δημοκρατία πάντα είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ναι, συναινέσαμε διότι η χώρα θα καταστρεφόταν και προτιμήσαμε να σωθεί η χώρα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Προτιμήσαμε να μείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή πορεία και θα έλεγα ότι εμείς επιβάλαμε τότε στην κυβέρνηση να ξαναμπεί στις ευρωπαϊκές ράγες. Δεν πρέπει λοιπόν σήμερα να καυχιέται τόσο πολύ, ως ο ευρωπαϊκός εγγυητής στην Ελλάδα, να μην καυχιέται τόσο πολύ σήμερα για την πορεία των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Εγώ πιστεύω ότι θα ήμασταν καλύτερα σήμερα, αν είχαμε συμφωνήσει από τότε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.