ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

13άρι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

16:27 - 31 Μαϊ 2018 | Πολιτική
13άρι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
Τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε δεκατρείς πόλεις της Ελλάδας, στις 6 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Επιτροπή στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, έγινε γνωστό πως θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις στην Πέλλα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, τον Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας», Μιχάλης Πατσίκας, τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση», ενώ ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει εάν το ζήτημα της ονομασίας έρθει στη Βουλή, ο κ. Πατσίκας απάντησε: «Σε δύο μέρες κινητοποιήθηκε όλη η Μακεδονία κι απ' ό,τι φαίνεται όλη η Ελλάδα. Θα μας βρουν απέναντί τους στο Σύνταγμα και θα είμαστε τρία εκατομμύρια. Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε πως η παρουσία του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.