ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο χτύπημα Ιβάνοφ: Όχι στο erga omnes που συμφώνησαν Τσίπρας-Ζάεφ

17:16 - 31 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Νέο χτύπημα Ιβάνοφ: Όχι στο erga omnes που συμφώνησαν Τσίπρας-Ζάεφ
Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, επανέλαβε την Πέμπτη την αντίθεσή του με τη χρήση της νέας ονομασίας της χώρας «erga omnes» και τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί μία τέτοια λύση.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Ιβάνοφ, έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ πως κατέληξαν σε μία "προσωπική" συμφωνία, που όμως, δεν έχει την αποδοχή του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ιβάνοφ είπε ότι η όλη διαδικασία μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία των δύο πρωθυπουργών επειδή δεν δεσμεύονται με τις απαιτούμενες νομικές προβλέψεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών.

«Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη «Μακεδονία» Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή «έναντι όλων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.