ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: H ναυτιλία μπορεί να εγγυηθεί περισσότερες θέσεις εργασίας

20:22 - 04 Ιουν 2018 | Πολιτική
Έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και γενικότερα της χώρας, χαρακτήρισε την ελληνική εμπορική ναυτιλία η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από τα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η παγκόσμια κυριαρχία της ελληνικής ναυτιλίας επιτεύχθηκε χάρις την επιχειρηματική ικανότητα των ελλήνων εφοπλιστών, με βασικούς συμπαραστάτες τους έλληνες ναυτικούς, και για να παραμείνει πρώτη και ισχυρή χρειάζεται ένα κατάλληλο και σταθερό θεσμικό πλαίσιο, που θα εξασφαλίζει σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες.

«Στο δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο, δίνουμε έμφαση σε στοχευμένες δράσεις για την “γαλάζια ανάπτυξη”, όπως η ενίσχυση της καινοτομίας, η δημιουργία άρτιων λιμενικών υποδομών, η σύγχρονη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της απασχόλησης που απαιτεί και την βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης. Γιατί πιστεύουμε ότι η ναυτιλία μπορεί να εγγυηθεί περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η σχέση του λαού μας με τη θάλασσα δεν είναι μόνο ιστορική, αλλά είναι αναπόφευκτη, γιατί όπως λέει ο Καβάφης: “βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή, φωνή που μπαίνει μες στην καρδιά μας και τη συγκινεί και την ευφραίνει”», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.