ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικό... μασάζ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου

14:56 - 05 Ιουν 2018 | Πολιτική
Πολιτικό... μασάζ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου
Με την έναρξη του Μουντιάλ στη Ρωσία η ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή δηλαδή στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Παρασκευή θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ενώ η ψήφισή του από την Ολομέλεια προγραμματίζεται για την επόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Σήμερα, οι υπουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι  με τους βουλευτές προκειμένου να γίνει  λεγόμενο… πολιτικό μασάζ σε συνεδρίαση της ΚΟ, με κεντρικό θέμα τα υπό ψήφιση μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Στο επίκεντρο οι ερωτήσεις που θα διατυπωθούν για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και για το φλέγον θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό σχέδιο .

Θα γίνει περιγραφή ενός πολιτικού περιγράμματος, όπως μας έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παραμένουν  προσηλωμένοι  στο αφήγημα της οριστικής εξόδου από τα προγράμματα στήριξης και ύστερα βλέπουμε. Ωστόσο, η αδυναμία στήριξης της εσωτερικής οικονομίας, φαίνεται και από τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018 που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ. Δείχνουν ανάπτυξη κατά 2,3%  και αυτό είναι σημαντικό διότι οι  εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου έχουν ειδική σημασία στη διαπραγμάτευση για το χρέος. αλλά και για την επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ.Η ελληνική πλευρά προβλέπει "κενό" ίσο με 1 δισ. ευρώ περίπου το 2018. Με βάση τα νέα δεδομένα θα αναπροσαρμοσθούν και οι προβλέψεις του 2018 στο Μεσοπρόθεσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.