ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Αδιανόητες απειλές από τον Νίκο Κοτζιά

17:04 - 05 Ιουν 2018 | Πολιτική
Κουμουτσάκος: Αδιανόητες απειλές από τον Νίκο Κοτζιά
Δριμεία επίθεση κατά του Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς χρησιμοποιώντας - αποσπασματικά - απόρρητα έγγραφα, ο Υπουργός Εξωτερικών που βρίσκεται σε πολιτικά δύσκολη θέση, έφτασε στο σημείο να απειλήσει πολιτικούς του αντιπάλους.

Το θέμα προέκυψε σε χθεσινή συνέντευξη του Ν. Κοτζιά στην ΕΡΤ στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, και ειδικά στην κυβέρνηση Καραμανλή, κατηγορώντας την πως το 2006 είχε αποδεχτεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια» και μάλιστα χωρίς erga omnes, δηλαδή με διατήρηση του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

Τόνισε πως δεν θα ανεχτεί προσωπικές επιθέσεις από δήθεν «Μακεδονομάχους» και εάν χρειαστεί θα αποκαλύψει στην Βουλή έγγραφα που θα εκθέτουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και κληθείς να σχολιάσει το έγγραφο, από το αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε: «Είναι αδιανόητο. Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος βρίσκεται πολιτικά σε δύσκολη θέση, να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα, τα οποία είναι αποσπασματικά έγγραφα μιας διαπραγμάτευσης που κράτησε 25 χρόνια για να απειλεί πολιτικούς του αντιπάλους».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος συμπλήρωσε ότι κ. Κοτζιάς έκανε και κάτι χειρότερο καθώς υιοθέτησε την άποψη των Σκοπιανών περί Μακεδονικής γλώσσας και όχι την ελληνική θέση ότι ουδέποτε έχει γίνει αυτή αποδεκτή. 

«Ο κ. Μπαμπινιώτης γλωσσολόγος, καθηγητής, που γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα αυτά είπε ότι ποτέ δεν έγινε τέτοια αποδοχή», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι το 2008, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν δέχτηκαν έναν κακό συμβιβασμό. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.