ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίτσας: Προτεραιότητα μας η υλοποίηση των προγραμμάτων ένταξης

20:23 - 08 Ιουν 2018 | Πολιτική
Βίτσας: Προτεραιότητα μας η υλοποίηση των προγραμμάτων ένταξης
Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού και του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα και Γιάννη Μπαλάφα, με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο κ. Βίτσας, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η καθιέρωση εθνικών μηχανισμών για την υλοποίηση των προγραμμάτων ένταξης, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ελληνομάθεια, ψυχοκοινωνική στήριξη και απασχόληση. Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προχωρήσει ο ισομερής καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Τέλος, ο κ. Βίτσας ανέλυσε την πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο ως προς την πρώτη υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, κι ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής ένταξης, που ήδη εφαρμόζεται για όσους πρόκειται να παραμείνουν στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπαλάφας, σημείωσε ότι σε σχέση με την ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να τηρούνται οι ισορροπίες ανάμεσα στις παροχές και τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, με αυτά που απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες, ούτως ώστε να μη δίνεται χώρος σε ρατσιστικές-ξενοφοβικές φωνές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.