ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το άνοιγμα των ναυπηγείων Σύρου-Σκαραμαγκά στοίχημα για την κυβέρνηση

13:38 - 10 Ιουν 2018 | Πολιτική
Το άνοιγμα των ναυπηγείων Σύρου-Σκαραμαγκά στοίχημα για την κυβέρνηση
«Η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πιστεύω ότι τελικά θα κερδίσουμε» αναφέρει σε συνέντευξή τιυ ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στην εφημερίδα REALNEWS και τον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό.

«Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις:

α) Οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο στόλο παγκοσμίως

β) Έχουμε αδρανείς υποδομές μεγάλης δυναμικότητας

γ) Έχουμε έμπειρο κι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό

δ) Το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σε παγκόσμιο κόμβο μεταφορών και σύντομα θα ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκη αναφέρει ο Υφυπουργός και προσθέτει:

«Πρέπει να συγκρουστούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να αλλάξουμε καταστροφικές νοοτροπίες. Και να πετύχουμε μια σοβαρή στρατηγική συμφωνία ανάμεσα σε κράτος, ιδιώτες επενδυτές, εργαζόμενους και εφοπλιστές, ώστε να οικοδομήσουμε εξαρχής έναν ανταγωνιστικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και ήδη πετυχαίνουμε πρώτες νίκες.»

Αναφερόμενος στην αύξηση των κοινοτικών πόρων για την Ελλάδα για την περίοδο 2021-2027 σημειώνει ότι έρχεται αύξηση «σε μια περίοδο που ο κοινοτικός προϋπολογισμός μειώνεται δείχνει κάτι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα επιβραβεύεται για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τα επιτεύγματά της. Όταν η Ελλάδα από «μαύρο πρόβατο» γίνεται η ευνοούμενη στην κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι σημαίνει. Και βεβαίως ο τελικός ωφελούμενος είναι ο ελληνικός λαός» σημειώνει ο Στ. Πιτσιόρλας.

Τέλος αναφερόμενος στην επενδυτική εικόνα της χώρας λέει ότι «το 2017 πετύχαμε σημαντική ανάκαμψη στις επενδύσεις, ρεκόρ στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και στις εξαγωγές. Το 2018 θεωρώ ότι τελικώς θα συνεχιστεί η ίδια πορεία παρά τις στιγμιαίες διακυμάνσεις. Πρέπει όμως να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να αγγίξουμε πια τον σκληρό πυρήνα των προβλημάτων που καθηλώνουν την ελληνική οικονομία. Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι δεν είμαστε αποτελεσματικοί γιατί είμαστε ξένοι προς την επιχειρηματικότητα κι αρνητικοί στην ιδέα των μεταρρυθμίσεων.

Αναλύοντας κανείς όμως αυτή την κριτική, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατηγορεί τον Σύριζα διότι καθυστερεί στην κατεδάφιση και την αλλαγή όλων όσων αυτή έχτισε στις δεκαετίες της δικής της διακυβέρνησης και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Προσωπικά θεωρώ ότι όντως πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 10 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.