ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαίωση από Κοτζιά: Το τηλεφώνημα θα γίνει

13:31 - 11 Ιουν 2018 | Πολιτική
Επιβεβαίωση από Κοτζιά: Το τηλεφώνημα θα γίνει
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σύσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ, εντός της ημέρας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με τον κ. Κοτζιά να αποχωρεί χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Ωστόσο, σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αν θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός απάντησε «θα γίνει».

Νωρίτερα, τη σχετική πληροφορία είχαν δημοσιεύσει ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, που ανέφεραν ότι «οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα».

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο το κλίμα είναι θετικό και κάτω από ποιες συνθήκες θα λάβει χώρα η συνομιλία ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργός ο Υπουργός Εξωτερικών «έριξε το μπαλάκι» στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, σημειώνοντας «θα σας ενημερώσουν οι Πρωθυπουργοί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.