ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Κυβερνητικό δώρο στην εταιρεία που θα αναλάβει την Εγνατία

14:29 - 11 Ιουν 2018 | Πολιτική
ΝΔ: Κυβερνητικό δώρο στην εταιρεία που θα αναλάβει την Εγνατία
«Η αντιπολίτευση του “Δεν πληρώνω”, επιβάλλει ως κυβέρνηση αυξήσεις στα διόδια μέχρι και δυόμιση φορές πάνω. Στα Μάλγαρα το τίμημα από 1,20 θα φτάσει τα 3 ευρώ, ενώ η διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, θα στοιχίζει στους οδηγούς 15,5 ευρώ από 8,40 που είναι σήμερα, δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση, σε βάρος των πολιτών, κάνει ένα παράλογο δώρο στην ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την Εγνατία οδό».

Πλήρης Δήλωση

«Η διγλωσσία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ό,τι αφορά τα διόδια.

Από το “Δεν Πληρώνω” ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως κυβέρνηση -εν μια νυκτί- στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% εώς και 150%, όπως συμβαίνει στο σταθμό των Μαλγάρων, όπου το τίμημα από 1,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3 ευρώ.

Από το “όλοι να διέρχονται ελεύθερα” υπερδιπλασίασε τις τιμές στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ένας οδηγός που διανύει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, να καταβάλλει στο εξής 15,51 ευρώ από 8,40 που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες. Έναν αυτοκινητόδρομο, του οποίου η κυβέρνηση αυξάνει τα διόδια σε τέτοιο βαθμό που θα δικαιολογούνταν μόνο αν χρηματοδοτούνταν η κατασκευή του έργου από την αρχή.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δώρο στον υποψήφιο παραχωρησιούχο. Και δεν σταματά εκεί, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να προβεί και σε νέες αυξήσεις των διοδίων μελλοντικά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.