ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας - Ζάεφ: Ένα τηλεφώνημα ακόμα...

17:05 - 11 Ιουν 2018 | Πολιτική
Τσίπρας - Ζάεφ: Ένα τηλεφώνημα ακόμα...
Το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο, δεν επισφραγίστηκε σε αυτό τη συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών το πρωί της Τρίτης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ επικοινώνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 15.00 (ώρα Ελλάδας). Η συνομιλία τους είχε διάρκεια μίας ώρας και έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.

Το τηλεφώνημα αυτό, όμως, δεν είναι το τελευταίο των δύο ηγετών. Όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει και νέα επικοινωνία το πρωί της Τρίτης και τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν θα υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ανακοινώσιμη συμφωνία.

Ο Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται πια στο τελικό της στάδιο και πως ο ίδιος θεωρεί ότι η συμφωνία μπορεί να επισφραγιστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, πριν δηλαδή από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26 Ιουνίου, αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

Πηγές του Μαξίμου δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία, αλλά διαβεβαιώνουν ότι η Αθήνα επιμένει σε λύση με σύνθετη ονομασία, ίδια για εσωτερικό και εξωτερικό, με παράλληλη αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και αλλαγή του συντάγματος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 11 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.