ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καμμένος παίρνει θέση καθώς «κλειδώνει» το Σκοπιανό

17:43 - 11 Ιουν 2018 | Πολιτική
Ο Καμμένος παίρνει θέση καθώς «κλειδώνει» το Σκοπιανό
Καθώς οι εξελίξεις για το Σκοπιανό είναι ραγδαίες, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως την Τρίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπουμ, η οποία ασφαλώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως έγινε γνωστό, η συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί στις 11:00, στα γραφεία των ΑΝΕΛ (Λεωφ. Συγγρού 196 και Χαροκόπου 2).

Θυμίζουμε πως Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρίσκονται πλέον μία ανάσα από τη συμφωνία για το ονοματολογικό, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ να έχουν προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία το πρωί της Τρίτης. Σε αυτή αναμένεται, εκτός απροόπτου να επικυρωθεί η συμφωνία.

Πηγές του Μαξίμου δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία, αλλά διαβεβαιώνουν ότι η Αθήνα επιμένει σε λύση με σύνθετη ονομασία, ίδια για εσωτερικό και εξωτερικό, με παράλληλη αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και αλλαγή του συντάγματος.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, έχει πολλές φορές δηλώσει πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούν συμφωνία με χρήση του όρου Μακεδονία. Ασφαλώς, η τοποθέτησή του την Τρίτη έχει ενδιαφέρον, αν και θεωρείται δεδομένο πως δεν πρόκειται να θέσει όρους που να απειλούν την κυβερνητική συνοχή. Το αντίθετο αναμένεται να συμβεί, με τον υπουργό Άμυνας να διαχωρίζει μεν τη θέση του από την κυβερνητική θέση, αλλά να δηλώνει συμπόρευση "μέχρι τέλους" με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.