ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή... αντιπολίτευση από τον Φίλη στη Βουλή

18:28 - 11 Ιουν 2018 | Πολιτική
Σκληρή... αντιπολίτευση από τον Φίλη στη Βουλή
Άκρως... αντιπολιτευτική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σκληρή κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης, έκανε λόγο για πολιτικές λιτότητας και επισήμανε πως τα νέα μέτρα "τσακίζουν" τους μικρους, ενώ παράλληλα υπάρχουν φοροελαφρύνσεις μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την «λιτότητα» καθώς προωθούνται μέτρα περαιτέρω μείωσης εισοδημάτων (περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου κ.α.) ενώ τόνισε ότι τα αντίμετρα δεν αφορούν όσους πραγματικά πλήττονται. 

Σημείωσε δε ότι οι όποιες φοροελαφρύνσεις που θα φέρει η σημερινή κυβέρνηση θα αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι «στους μικρούς που έχουμε τσακίσει» ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Θα υπάρξουν 70 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση για τα κανάλια θα υπάρξει όμως και μια μείωση φορολογίας στους ιδιοκτήτες που είναι μεγαλύτερη από τα 70 εκατ. ευρώ».

Αναφορικά δε με το υπερταμείο και τον τρόπο λειτουργία του είπε ότι «συνιστά επισφράγιση ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους».

Ο κ. Φίλης είπε ότι «τα πλεονάσματα του 3,5% και εως το 2022 θα φεύγουν από την Ελλάδα και θα πηγαίνουν στο εξωτερικό για την αποπληρωμή των δανείων. Πρόκειται για αφαίρεση ποσού που παράγεται στην χώρα μας και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη. Αρα έχουμε και άλλη πηγή ύφεσης», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.