ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμίνης: Καλή η συμφωνία-Επιζήμια η στρατηγική της κυβέρνησης

17:32 - 14 Ιουν 2018 | Πολιτική
Καμίνης: Καλή η συμφωνία-Επιζήμια η στρατηγική της κυβέρνησης
Για μια διχαστική και εθνικά επιζήμια στρατηγική της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμμίνης, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει μέρος αυτή της στρατηγικής.

«Ούτε όμως και πρέπει να πλειοδοτήσουμε στην εθνικιστική υστερία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεπουλά τις προηγούμενες θέσεις της για τριάκοντα αργύρια εξουσίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη «ο πάγιος υποκινητής των "αγανακτισμένων" στη χώρα μας υπήρξε η Δεξιά, ήδη από την εποχή των "ταυτοτήτων" και στη συνέχεια του αντιμνημονιακού πολέμου, τον οποίο η ίδια εκήρυξε το 2010», επισημαίνοντας ότι «η Κεντροαριστερά θα ανασυνταχθεί, όχι όμως όπως σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας. Θα παραμείνει εθνικά υπεύθυνη, θεσμικά προσηλωμένη, με καθαρή σκέψη και προτεραιότητες. Ναι στη συζήτηση, ναι στη βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή για τις δύο χώρες, λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ».

Καλή η συμφωνία στο Σκοπιανό

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή, όχι γιατί δεν έχει ατέλειες, αλλά γιατί και οι δύο πλευρές μετακινήθηκαν σημαντικά.

«Έτσι γίνονται οι συμβιβασμοί, έτσι προχωρούν ειρηνικά οι λαοί», σημείωσε υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν καλείται να αποφασίσει και ότι υπάρχει ο χρόνος για μια συζήτηση ψύχραιμη, καθώς το Μακεδονικό ζήτημα αγγίζει ευαίσθητες πτυχές για πολλούς συμπατριώτες μας.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διχάζει, γιατί είναι και η ίδια διχασμένη». «Καταδικάζει τον εθνολαϊκισμό, λησμονώντας ότι ο αρχιερέας του εθνολαϊκισμού εγκαταβιώνει στους κόλπους της. Το δικό της πρόβλημα, θεσμικό και πολιτικό, δεν πρέπει, συνεπώς, να γίνει πρόβλημα των υπολοίπων δυνάμεων, κυρίως όμως να μην υπονομεύσει την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος», τόνισε.

Η κυβέρνηση θέλει να «καταπιούμε» το μεσοπρόθεσμο

Επίσης, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Μακεδονικό για να «περάσει» χωρίς τριγμούς το μεσαιωνικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Δεν είναι μόνο οι μειώσεις σε συντάξεις που επιμελώς αποκρύβονται. Κυρίως είναι η καταδίκη της χώρας σε μια σταθερή υποαναπτυξιακή 10ετή περίοδο, όπου τα θηριώδη πλεονάσματα θα καταδικάζουν σε ανέχεια τα νοικοκυριά και θα εξαθλιώνουν περαιτέρω ολόκληρα στρώματα του ελληνικού λαού. Ο κύριος Τσίπρας θα επιβιώνει πολιτικά, μοιράζοντας επιδόματα στην Ψωροκώσταινα. Αυτή την Ελλάδα δεν την θέλουμε, αυτό το Μεσοπρόθεσμο καταγγέλλουμε και αυτό θα ανατρέψουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 14 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.