ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΕΛ: Στηρίζουν την κυβέρνηση, διαφωνούν ομόφωνα με τη συμφωνία

20:15 - 14 Ιουν 2018 | Πολιτική
ΑΝΕΛ: Στηρίζουν την κυβέρνηση, διαφωνούν ομόφωνα με τη συμφωνία
Την διαφωνία τους με την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ωστόσο, συμφώνησαν να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης για το «Σκοπιανό».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές του ότι στην ομιλία του στην Βουλή θα επισημάνει ότι δεν στηρίζει τον υπουργό Εξωτερικών να υπογράψει την συμφωνία και πως αν και όταν έρθει για κύρωση στο κοινοβούλιο η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική υπηκοότητα και γλώσσα» το κόμμα του θα την καταψηφίσει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο καλώντας τον να μην ακυρώνει με δηλώσεις του τις βασικές θέσεις του κόμματος των ΑΝΕΛ επαναλαμβάνοντας ότι όποιος ψηφίσει την συμφωνία για το Σκοπιανό θα διαγραφεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωσε χαρακτηριστικά «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε σταθεροί: Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους σε αυτή τη γραμμή».

 Παράλληλα πρόσθεσε πως «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την συνεδρίασή της και τώρα που βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας εκπέμπει ένα μήνυμα: Καταρχήν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μας δίνει επί δύο ημέρες να τον θέσουμε ενώπιος ενωπίω. Επιτέλους να αποφασίσει ποιά είναι η θέση της ΝΔ. Επιτέλους να αποφασίσει να διαλέξει μεταξύ ποιών θέσεων και γραμμών θα κινηθεί και ο ίδιος».

Ερωτηθείς για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο τόνισε «είναι ενιαία και ομόφωνη η απόφαση», ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει βουλευτής που θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, απάντησε «δεν θα επιτρέψουμε στον τυχοδιωκτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 14 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.