ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή: Κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα!

11:11 - 15 Ιουν 2018 | Πολιτική
Χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή: Κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα!
Οι προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι συχνό φαινόμενο, ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έκανε μία δήλωση δίχως προηγούμενο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλεσε ουσιαστικά σε στρατιωτικό πραξικόπημα, λέγοντας πως "οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να συλλάβουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο"! Άμεση η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

O βουλευτής της ΧΑ σημείωσε συγκεκριμένα: "καλούμε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες".

Ο Πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε άμεσα και πήρε το λόγο τονίζοντας πως "οι μάσκες έπεσαν", καθώς τη δήλωση Μπαρμπαρούση χειροκρότησαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τα έδρανά τους.

Επίσης, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για επιχείρηση κλιμάκωσης της έντασης από τη μεριά της ακροδεξιάς οργάνωσης ενόψει των επόμενων ημερών και συνέστησε προσοχή, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια και ακρότητες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύθηκε πως θα λάβει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την καταδίκη των δηλώσεων και κάλεσαν τη Χρυσή Αυγή να ανακαλέσει.

Αντίθετα, όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, όταν πήρε το λόγο δεν ανακάλεσε.

Τελικά, η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από πρόταση του Προεδρείου αποφάσισε να μη δοθεί ο λόγος σε άλλον βουλευτή της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 15 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.