ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Βαριά προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Χρυσή Αυγή

13:22 - 15 Ιουν 2018 | Πολιτική
Καμμένος: Βαριά προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Χρυσή Αυγή
Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εμφανίστηκε στη Βουλή μετά τις χρυσαυγίτικες προκλήσεις και ζήτησε την προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «σοβαρή προσβολή του πολιτεύματος και του στρατεύματος» από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, αλλά και από το σύνολο των βουλευτών που τον χειροκρότησαν όταν προέτρεψε από το βήμα της Βουλής να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα και διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα και την αρχή του πολιτεύματος» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι με την ομιλία του ο βουλευτής της Χ.Α. διέπραξε παραβίαση του ποινικού κώδικα και ειδικότερα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να του ασκήσει ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Κάλεσε παράλληλα τη Βουλή να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του «για να μπορέσει να πράξει η Δικαιοσύνη όσα πρέπει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.