ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση

19:55 - 15 Ιουν 2018 | Πολιτική
Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση
Κακουργηματική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του στη Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα.

Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ.Ζαχαρής ζητούσε να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθάριζε ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούνται αυτοβούλως.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος έθεσε τον Κ. Μπαρμπαρούση εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ενώ ο βουλευτής με έγγραφη δήλωσή του ανακάλεσε τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «αυθόρμητες δηλώσεις που έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 15 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.