ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «αλατοπίπερο» της συζήτησης στη Βουλή

12:12 - 16 Ιουν 2018 | Πολιτική
Το «αλατοπίπερο» της συζήτησης στη Βουλή
Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί και το Σάββατο η συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως μομφής κατά της κυβέρνησης από τη Ν.Δ.. Ήδη οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές έχουν εξαπολυθεί έχοντας ως «γέμιση» την ιστορική ύλη του πρόσφατου παρελθόντος.

«Κυρία Βούλτεψη, κάντε υπομονή. Δύο μέρες εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε και για όλους θα πούμε. Δεν θα γλιτώσετε αυτές τις δύο μέρες» ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου. Η  φράση αυτή του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για τα όσα έλεγε για το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Αντώνης Σαμαράς στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στο Μακεδονικό έχει τροφοδοτήσει σενάρια. Σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού στις ομιλίες τους σήμερα τόσο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα επικαλεστούν έγγραφα του ΥΠΕΞ για την περίοδο της διαπραγμάτευσης των κυβερνήσεων της ΝΔ για το ονοματολογικό.

Ήδη το στίγμα έχει δοθεί με προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να «κάψει» τα χαρτιά που μπορεί να αποκαλύψει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε στην ομιλία της τον υπουργό Εξωτερικών  ότι περιφέρεται στα κανάλια και «απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.» «Είναι η γνωστή στη γενιά μας η λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ»

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε «ύβρεις  και  αθλιότητες» τα όσα υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη απειλώντας με μηνύσεις.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι ο κ. Κοτζιάς αν θέλει μπορεί να προχωρήσει σε μήνυση, για τα όσα του καταλογίζει και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας: «Δεν είστε καθηγητής στο Χαρβαρντ και την Οξφόρδη και υποχρεωθήκατε να το φάτε. Ελάτε να πάμε στα δικαστήρια»  είπε και ο υπουργός Εξωτερικών αφρού υπερασπίστηκε το βιογραφικό του κάλεσε την πρώην υπουργό Εξωτερικών να πει «πώς απέκτησε το πτυχίο της.»

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 16 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.