ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς σε Τσίπρα: Καταντήσατε ένας απλός... Yes Man-Ξεπουλάτε τη Μακεδονία

14:36 - 16 Ιουν 2018 | Πολιτική
Σαμαράς σε Τσίπρα: Καταντήσατε ένας απλός... Yes Man-Ξεπουλάτε τη Μακεδονία
Σε μία άκρως σκληρή ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι "τα έδωσε όλα στο Σκοπιανό" και απευθυνόμενος σε αυτόν είπε πως έχει καταντήσει ένας... Yes Man για την καρέκλα. Ο πρώην Πρωθυπουργός επέμεινε επίσης στην κριτική του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Εγω πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα», κατηγόρησε ο Αντώνης Σαμαράς την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

Είπε πως η συμφωνία είναι πολύ καλή για την Ελλάδα και πως δεν έχει τη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. "Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπουλήσετε τη Μακεδονία", σημείωσε.

Για την κριτική που δέχεται, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως "εγω δεν δημιούργησα το πρόβλημα, το πρόβλημα το δημιούργησε ο Στάλιν και ο Τίτο και ξέσπασε πολιτικά όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, υποστήριξε για να συμπληρώσει ότι όπως είπε υπερασπίστηκε την Εθνική γραμμή των Πολιτικών Αρχηγών".

Τόνισε ακόμα πως από τις αρχές της δεκαετίας του `90 μέχρι σήμερα έχει σταθερή θέση για το Σκοπιανό και ήταν πάντα κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία, στο όνομα της ΠΓΔΜ.

Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας τα δίνει όλα στους ξένους για να μείνει στην εξουσία και τον κατηγόρησε πως "καταντήσατε ένας απλός Yes Man".

Όσο για την κριτική του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είπε πως δεν μετανιώνει για όσα είπε, καθώς θεωρεί πως ο κ. Παυλόπουλος έκανε λάθος με το να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της συμφωνίας, χωρίς ουσιαστικά να την έχει στα χέρια του για να τη διαβάσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.