ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Η γλώσσα να γίνει «μακεντόνσκι» και η ιθαγένεια «πολίτης Βόρειας Μακεδονίας»

18:41 - 16 Ιουν 2018 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Η γλώσσα να γίνει «μακεντόνσκι» και η ιθαγένεια «πολίτης Βόρειας Μακεδονίας»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής το Σάββατο είπε πως βλέπει θετικά τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση και θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως το πολιτικό σύστημα έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι το Σκοπιανό παρέμεινε άλυτο για τόσα χρόνια. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο 1990-93 και κατηγόρησε ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ακόμα πως η λύση στο ονοματολογικό είναι αναγκαία και ευνοϊκή για την Ελλάδα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Σε μία περιοχή που όπως είπε η Ελλάδα έχει χάσει έδαφος, λόγω του άλυτου ζητήματος στην ΠΓΔΜ.

Είπε επίσης πως στη FYROM κάνει... παιχνίδι η Τουρκία και η Ελλάδα δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβαίνει αυτό για άλλα 25 χρόνια.

«Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονές μας πιο κοντά μας, πιο κοντά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» συνέχισε. Στήριξε τη συμφωνία, αλλά προσέθεσε ότι η γλώσσα θα έπρεπε να είναι «μακεντόνσκι» και η ιθαγένεια θα έπρεπε να είναι «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.