ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή ΠΓΔΜ: Με φωνές για «προδοσία» η υπερψήφιση της συμφωνίας

13:11 - 19 Ιουν 2018 | Πολιτική
Βουλή ΠΓΔΜ: Με φωνές για «προδοσία» η υπερψήφιση της συμφωνίας
Με 69 ψήφους υπέρ πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας. Σαράντα βουλευτές αντιτάχθηκαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, είπε πως η κύρωση στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει στο τέλος του μήνα εάν η πΓΔΜ θα πάρει μια ημερομηνία για διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπήρξαν αντιδράσεις με βουλευτές να φωνάζουν "προδότες" από τις θέσεις τους.

Μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».

Τα επόμενα βήματα

Μετά την έγκρισή της από την επιτροπή, η συμφωνία θα περάσει πλέον στην ολομέλεια όπου θα πρέπει να υπερψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή.

Αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η συμφωνία θα σταλεί στον πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ προς υπογραφή (εντός επτά ημερών). Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, όμως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει. Συνεπώς, θα επιστρέψει το σχετικό νόμο στη Βουλή, όπου η διαδικασία ψήφισης-κύρωσης πρέπει να επαναληφθεί.

Αν γίνουν αυτά, τότε η συμφωνία καταλήγει ξανά στα χέρια του προέδρου Ιβανόφ, ο οποίος -σύμφωνα με το Σύνταγμα- τη δεύτερη φορά είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 19 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.