ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Γιούνκερ-Γεννηματά, με... μενού οικονομία και Πρέσπες

13:34 - 19 Ιουν 2018 | Πολιτική
Συνάντηση Γιούνκερ-Γεννηματά, με... μενού οικονομία και Πρέσπες
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε την Τρίτη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησής του ήταν ασφαλώς η ελληνική οικονομία, με τον κ. Γιούνκερ και την κα. Γεννηματά να ανταλλάσσουν απόψεις για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας, ενόψει φυσικά και του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Κοινή τους αντίληψη είναι πως είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον.

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της.

Συζήτηση έγινε, όμως και για τον ρόλο της Ελλάδας ως πόλο σταθερότητας και συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σχετικά με το ζήτημα του ονόματος.

Η κα. Γεννηματά, ως γνωστόν, έχει εκφράσει δημόσια τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία, αλλά είναι δεδομένο πως η Ελλάδα οφείλει να παίξει ρόλο ρυθμιστή στην περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.