ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Κοντονή σε όσους τον αποδοκίμασαν: Φασίστες και ταραγμένοι Νεοδημοκράτες

17:18 - 19 Ιουν 2018 | Πολιτική
Επίθεση Κοντονή σε όσους τον αποδοκίμασαν: Φασίστες και ταραγμένοι Νεοδημοκράτες
Φασίστες και χιτλερικούς, χαρακτήρισε ο Σταύρος Κοντονής τους περισσότερους από όσους τον αποδοκίμασαν την Τρίτη στα Γιαννιτσά, αποκαλώντας τον μάλιστα «προδότη», με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

Σε ο,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, δήλωσε: «Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον».

«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση». 

Για το θέμα της εθνότητας, για το οποίο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «η αντιπολίτευση σε πολλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εκχώρησε στη γειτονική χώρα», εξήγησε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση». Σε ό,τι αφορά στο θέμα της γλώσσας, είπε: 

«Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.