ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόσχεση Τόσκα για επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

17:59 - 20 Ιουν 2018 | Πολιτική
Υπόσχεση Τόσκα για επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια
Ένταση των επεμβάσεων των αστυνομικών στα Εξάρχεια, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραδεχόμενος επίσης πως δεν έχει εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Τόσκας είπε πως η ελληνική αστυνομία έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και έχει καταφέρει να μειώσει τη "βαριά εγκληματικότητα", αλλά παραδέχθηκε πως ακόμα οι πολίτες δεν νιώθουν απόλυτα ασφαλείς.

«Έχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα κι έχουν χτυπηθεί οι μαφίες και οι συμμορίες, για τις οποίες υπάρχει πολύ αυστηρή αντιμετώπιση. Αλλά η παραβατικότητα στον δρόμο από τους φτωχοδιάβολους δεν έχει μειωθεί στον βαθμό που θα θέλαμε» επεσήμανε ο κ. Τόσκας. Αναφέρθηκε και στη «σχέση της εξαθλίωσης με την ακροδεξιά, η οποία εκμεταλλεύεται τους δυστυχισμένους ανθρώπους», καθώς και στους κανόνες χρήσης των όπλων από αστυνομικούς και τις εντολές που έχουν για επεμβάσεις όπου συντελείται παράβαση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ακόμα ότι «έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αλλαγή νοοτροπίας στην Αστυνομία και τη μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας», αλλά δεν έχει εδραιωθεί ακόμα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Ανέφερε ότι πέρυσι συνελήφθησαν κι οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 120.000 άτομα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αφέθηκαν ελεύθερα με αναστολή, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των αστυνομικών.

Ο κ. Τόσκας είπε ακόμα πως η ΕΛΑΣ έχει ρίξει το βάρος της στη δυτική Αττική, καθώς "εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα, και όχι στα Εξάρχεια, όπου εστιάζει η ΝΔ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.