ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαλτάκος: Συγχαίρει Σαμαρά-Άδωνι για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό

13:36 - 21 Ιουν 2018 | Πολιτική
Μετάλλιο στον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη απένειμε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος εκτιμά πως σε αυτούς οφείλεται η στάση που κρατά σήμερα η ΝΔ στο Μακεδονικό.

«Αξίζουν μετάλλιο και συγχαρητήρια στους Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη για τη στάση που κρατάει σήμερα η ΝΔ στο μακεδονικό ζήτημα», τόνισε συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ 24/7, ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ερωτηθείς για τη δημιουργία νέου κόμματος, απάντησε: «Εγώ πάντα έλεγα ότι πρέπει να γίνει ένα κόμμα, το οποίο θα ενώσει όλα τα μικρά δεξιά κόμματα, όλα αυτά που βρίσκονται δεξιά από τη ΝΔ. Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να κάνω εγώ κόμμα, ούτε ότι θέλω να είμαι αρχηγός σε κανένα κόμμα. Αυτό είπα και τώρα, ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρξει ένα κόμμα το οποίο να ενώσει τα υπόλοιπα κόμματα. Και νομίζω ότι αυτή η στιγμή είναι κατάλληλη». Ανέφερε, δε, ότι έχουν γίνει προεργασίες. «Βεβαίως έχουν γίνει και έχουν γίνει όχι μόνο πρόσφατα μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, έχουν γίνει και τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες. Μετά από τη συμφωνία, οπωσδήποτε οι συζητήσεις εντάθηκαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό» διευκρίνισε.

Εξηγώντας αναλυτικά τη θέση του, σημείωσε: «Όλα αυτά τα κόμματα, το καθένα από αυτά, είναι πολύ δύσκολο να μπει στη Βουλή, ειδικά όταν πολωθεί το κλίμα και η ΝΔ ρίξει το αναμενόμενο σύνθημα, να φύγει ο Τσίπρας κάτι που είναι πολύ λογικό να το κάνει. Δεν μπορούν μόνοι τους να μπουν. Αυτό το οποίο λέω εγώ, είναι ότι πρέπει να γίνουμε νέο κόμμα, όχι ένα μικρό κόμμα δεξιό, αλλά ένα κόμμα το οποίο θα ενώσει ως ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς -ας μου επιτραπεί η έκφραση- όλα τα υφιστάμενα κόμματα ούτως ώστε όλα μαζί με εκλογική συμπαράταξη τύπου ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ με εκλογική συμπαράταξη να μπουν όλα στη Βουλή. Μη ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11 συνιστώσες». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «όλα αυτά θα οργανωθούν από το φθινόπωρο και μετά».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.