ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για διπλά ναρκοθετημένο δρόμο της Ελλάδας προειδοποιεί ο Μητσοτάκης

22:55 - 21 Ιουν 2018 | Πολιτική
Για διπλά ναρκοθετημένο δρόμο της Ελλάδας προειδοποιεί ο Μητσοτάκης
Για διπλά ναρκοθετημένο δρόμο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα συνεδρίου του ΣΕΒΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εισάγει ένα τέταρτο επί της ουσίας μνημόνιο και υλοποιεί μια πολύ κακή συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, ώστε «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να φύγουν, καθώς προκαλούν μεγάλη ζημιά στην πατρίδα». Καταλόγισε, μάλιστα, στα δύο κυβερνώντα κόμματα «κυνισμό χωρίς όρια και τέλος», με στόχο «να παραμείνουν λίγο περισσότερο στην εξουσία».

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «ανέντιμο και ανήθικο συμψηφισμό» των οικονομικών και εθνικών επιλογών της χώρας: «Το τέταρτο μνημόνιο υπονομεύει σε βάθος χρόνου την οικονομία, ενώ η κακή συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει εθνικές πληγές με αδιευκρίνιστες ακόμα συνέπειες».

«Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες μέρες, στο πλαίσιο μιας χρονικής σύμπτωσης, η οποία εύλογα γεννά πολλά ερωτηματικά. Αλήθεια ποιος και γιατί προσάρμοσε τις συζητήσεις για το Σκοπιανό σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα - εξπρές ώστε να μπουν τόσο γρήγορα οι υπογραφές στις Πρέσπες» διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά. «Αν το ζητούμενο ήταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί βιαστήκαμε τόσο πολύ και γιατί δεν έκαναν εκείνοι -που ενδιαφέρονταν περισσότερο να λυθεί -τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις; Και ποιον ευνοεί, άραγε, αυτή η συσχέτιση οικονομικών και εθνικών επιλογών που δεσμεύουν την Ελλάδα και απειλούν με υπονόμευση τα επόμενα βήματα μας;», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συσχέτισε τα βήματα προς την κανονικότητα και την ανάπτυξη με την πολιτική αλλαγή, τονίζοντας ότι μόνο αυτή θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και θα διαμορφώσει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών.

Παρέθεσε επίσης τις βασικές πτυχές του «γαλάζιου» προγράμματος, που περιλαμβάνει:

- Φόρο στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% που είναι  σήμερα.

- Φόρο μερισμάτων στο 5% από 15% που είναι σήμερα.

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 24 μήνες.

- Μείωση του ΦΠΑ σε 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Σε όλο τον τουριστικό τομέα (κατάλυμα και εστίαση) στόχος είναι να πάει στο 11%, με άμεση προτεραιότητα τη μείωση στην εστίαση στο 13% από 24%.

- Κίνητρα για επενδύσεις.

Στην κατατεθείσα στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, οι παρεμβάσεις στη φορολογία συνδυάζονται με:

- Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ώστε να επιστρέψουν καταθέσεις στις τράπεζες.

- Τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές.

- Αξιοποίηση των αδιάθετων 27,4 δις. του τελευταίου δανείου για να μειωθεί ο ακριβός εσωτερικός δανεισμός και να αποπληρωθούν οφειλές του Δημοσίου, που θα φέρουν ρευστότητα στην αγορά.

- Ριζοσπαστική λύση στα "κόκκινα" δάνεια με διαγραφή των "οφειλών-φαντασμάτων" και 120 δόσεις για τις εισπράξιμες.

- Νέο Ασφαλιστικό τριών πυλώνων με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για Υγεία και για συμπληρωματική σύνταξη.

- Αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων. Για να μπορούμε να μειώσουμε τις εισφορές, να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε στο προσκήνιο τη συμφωνία αλήθειας που έχει προτείνει στην επιχειρηματική κοινότητας της χώρας. Τόνισε ότι δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους και τις εισφορές, να απλοποιήσει δραστικά το επιχειρηματικό περιβάλλον κα να διευκολύνει τη ρευστότητα, με τον επιχειρηματικό κόσμο να δεσμεύεται ότι θα επενδύσει στη χώρα μας, θα πληρώνει τους φόρους και τις εισφορές, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα πραγματοποιεί περισσότερες και ουσιαστικότερες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνη και θα προσέχει τους εργαζομένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.