ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας- Την Τρίτη η συνάντηση με Μέι

08:42 - 25 Ιουν 2018 | Πολιτική
Στο Λονδίνο ο Τσίπρας- Την Τρίτη η συνάντηση με Μέι
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αύριο θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, για την οποία έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον και από την επενδυτική κοινότητα του Σίτι.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με σημαίνοντα στελέχη της κοινότητας του Σίτι ώστε να συζητηθούν θέματα ως προς τους τομείς για τους οποίους εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος θα βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου της γ.γ. του Πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Εν όψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την Τερέζα Μέι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Εν όψει της συνάντησης στη Downing Street, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε τους «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, για να τονίσει ότι αυτή η φιλία «σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

Ξεχωριστής σημασίας θεωρείται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Αναλυτικά, το τριήμερο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Λονδίνο έχει ως εξής:

  • Τη Δευτέρα, στις 16:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο. Στη συνέχεια, στις 18:00, θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία. 
  • Την Τρίτη το πρωί (στις 09:00 τοπική ώρα) ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου. Στις 16:00, θα συναντηθεί με την ομόλογό του του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια, στις 18:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
  • Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με την ομιλία του (στις 14:15 τοπική ώρα) στο London Business School.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.