ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Στην Τουρκία είναι κυρίαρχος ο ισλαμικός λαϊκισμός

14:13 - 25 Ιουν 2018 | Πολιτική
Ξυδάκης: Στην Τουρκία είναι κυρίαρχος ο ισλαμικός λαϊκισμός
Την ανάγκη μελέτης των αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών επισημαίνει με δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Ο Ερντογάν δεν είναι ίδιος με αυτόν που αναδείχθηκε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, είναι ένας άλλος ηγέτης. Ούτε η Τουρκία είναι η ίδια με την Τουρκία πριν από 15 και 20 χρόνια. Έχει μετατοπιστεί από τον κεμαλισμόστον ερντογανισμό. Είναι κυρίαρχος ο ισλαμικός λαϊκισμός. Και εκτός αυτού, ο Ερντογάν έχει κατορθώσει να επιβάλλει την δική του ατζέντα, τη δική του ρητορική και ιδεολογία και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έχουμε ένα κράμα λαϊκού Ισλάμ και εθνικισμού» ανέφερε.

Παράλληλα τόνισε ότι η σχέση ΕΕ Τουρκίας δενδημιουργεί τις προϋποθέσεις ένταξης της γείτονος.

«Η σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη είναι σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Οι επενδύσεις των βορειοευρωπαίων στην Τουρκία είναι τεράστιες. Πολλά δις, π.χ. οι μισές λευκές συσκευές πάνε εκεί. Η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μπει στους περιορισμούς της Κομισιόν, θα κάνει παζάρι με πρωθυπουργούς κρατών 800.000 κατοίκων ο Ερντογάν;»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.