ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμειναν... 152- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης!

13:40 - 26 Ιουν 2018 | Πολιτική
Έμειναν... 152- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης!
Οι συνέπειες της στάσης που κράτησαν οι ΑΝΕΛ απέναντι στη συμφωνία για το Μακεδονικό δεν έχουν τελειωμό. Νέα απώλεια για τη συγκυβέρνηση με την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη.

Εκεί που ο Πάνος Καμμένος πίστευε ότι οι μεγάλες αντιδράσεις έχουν πια κοπάσει ήρθε μία παραίτηση να ξαναβάλει "μπουρλότο" στα θεμέλια των ΑΝΕΛ, που χάνουν διαρκώς στελέχη από τη στιγμή που υπογράφηκε η συμφωνία για τη "Βόρεια Μακεδονία".

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μένει έτσι με 152 βουλευτές.

Προκαλεί, πάντως εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Λαζαρίδης ήταν εισηγητής των ΑΝΕΛ στη συζήτηση για την πρόταση μομφής από τη μεριά της ΝΔ, ενώ έδωσε το παρών και στην πρόσφατη φιέστα για το χρέος στο Ζάππειο.

Οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης

Τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξηγεί σε μακροσκελή επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λαζαρίδης προτάσσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, ενώ αναφέρει ότι δέχτηκε απειλές πιέσεις και ύβρεις κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. 

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής υπερασπίζεται την ανάγκη για διευρυμένη πλειοψηφία στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και αναφέρει ότι όταν κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή του, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πράγματα:

Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας (…)

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας (…)».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 26 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.