ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί... καρατόμησε τον Μίχαλο ο Μητσοτάκης

07:51 - 28 Ιουν 2018 | Πολιτική
Γιατί... καρατόμησε τον Μίχαλο ο Μητσοτάκης
Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου ήρθε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αναπάντεχη εξέλιξη. Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε γκρίνια εντός της ΝΔ για τη στάση του Προέδρου του ΕΒΕΑ που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούσαν πως λειτουργεί ως «Δούρειος ίππος» της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιήθηκε και στην ανακοίνωση της απόφασης της διαγραφής του κ. Μίχαλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό που καταλογίζουν στον Κωνσταντίνο Μίχαλο είναι πως αν και στέλεχος της ΝΔ, εδώ και καιρό στήριζε πολλές κυβερνητικές αποφάσεις και βρισκόταν εκτός γραμμής του κόμματος. Η στάση στο ζήτημα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στην Πειραιώς εκτιμούν πως ο κ. Μίχαλος εδώ και καιρό... χάιδευε με τις απόψεις του τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ είχαν φτάσει στα αυτιά της ηγεσίας της ΝΔ και πληροφορίες για κάποιες ιδιωτικές συναντήσεις με τον Νίκο Παππά.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες, το όνομα του Προέδρου του ΕΒΕΑ είχε συνδεθει και με άλλους αντάρτες της ΝΔ, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος και η Κατερίνα Παπακώστα. Υπήρχαν μάλιστα και φήμες ακόμη και για την ίδρυση κεντροδεξιού κόμματος, με στόχο να ανακόψει όπως λένε στη ΝΔ, την εκλογική της νίκη.

Αιχμηρές αντιδράσεις από Μίχαλο και Αντώναρο

Στο πλαίσιο αυτό αιχμηρή ήταν αντίδραση του κ. Αντώναρου για την απόφαση Μητσοτάκη να διαγράψει τον Μίχαλο. Σε ανάρτησή του στο facebook χαρακτήρισε νομικά αστήρικτη την απόφαση. Συγκεκριμένα έγραψε:

"Δούρειος Ίππος είναι ο Μητσοτάκης και η δράκα της παιδικής του χαράς. Δούρειος Ίππος είναι ο ο Άδωνις και οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του. Δούρειος Ίππος είναι ο κατ' εξακολούθηση προδότης Σαμαράς με τις ρεβανσιστικές ψευδαισθήσεις του."

Ο ίδιος ο κ. Μίχαλος ήταν πιο ήπιος, αλλά άσκησε κριτική, χαρακτηρίζοντας αψυχολόγητη την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ.

"Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις", σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.