ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Λογικό να υπάρχουν αποχωρήσεις βουλευτών

14:21 - 28 Ιουν 2018 | Πολιτική
Τη βεβαιότητά της ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα χαθεί εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να αντιδράσουν στο «οργανωμένο σχέδιο αποστασίας» κατά της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Δεν μας τρομάζει ο αριθμός των 152 βουλευτών» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Λογικές οι αποχωρήσεις βουλευτών

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι επειδή στη διάρκεια της περιόδου των μνημονίων υπάρχουν ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα, είναι λογικό να υπάρχουν αποχωρήσεις βουλευτών, αλλά ταυτόχρονα, όπως είπε, υπάρχουν και προσχωρήσεις, χωρίς γι' αυτό το τελευταίο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Σχετικά με το οργανωμένο σχέδιο αποστασίας που καταγγέλλει η κυβέρνηση, η υπουργός έκανε λόγο για «πράξεις εκφοβισμού και εκβιασμό βουλευτών» και ζήτησε από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να αντιδράσουν σε όλα αυτά. Παράλληλα, κάλεσε τη Ν.Δ. «να μη δίνει με τη στάση της πολιτική κάλυψη, μη καταγγέλλοντας τη δράση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων».

Η συμφωνία για το χρέος

Για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup σχετικά με το ελληνικό χρέος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «έχουμε μία συμφωνία που απελευθερώνει δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να ασκήσει πολιτικές, που με βάση την έξοδο από τα μνημόνια γίνεται δικής της εμπνεύσεως». «Σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιφέρουμε άλλα βάρη στην ελληνική κοινωνία, αλλά από εδώ και πέρα να έχουμε μόνο θετικές ειδήσεις» πρόσθεσε.

Το κομματικό κράτος

Απαντώντας στις κατηγορίες της Ν.Δ. περί εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους, η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι «το ευκολότερο πράγμα σε αυτό το κράτος, που επί δεκαετίες είναι δομημένο με κομματικά, πελατειακά και ρουσφετολογικά πρότυπα, είναι να το διατηρήσεις τοποθετώντας τους δικούς σου ανθρώπους σε επιτελικές θέσεις».

Αντίθετα, όπως υποστήριξε, «χωρίς να είναι απαίτηση των θεσμών, εμείς επιλέξαμε οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων να τοποθετούνται μέσω αντικειμενικής και διαφανούς διαδικασίας και όχι μέσω ορισμού σε πολιτικά πρόσωπα».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.