ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ποιες θέσεις προσέρχεται ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής

15:10 - 28 Ιουν 2018 | Πολιτική
Με ποιες θέσεις προσέρχεται ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής
Tην ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Δουβλίνου, σε δίκαιη κατεύθυνση. θα διεκδικήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες σε για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη Σύνοδο Κορυφής επί τάπητος θα τεθούν.

  1. Το ζήτημα των ροών της Κεντρικής και Δυτικής Μεσογείου. Από τη μία πλευρά, υπάρχει η γαλλο-ισπανικη πρόταση να κατασκευαστούν hotspots -όπως αυτά στην Ελλάδα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Στον αντίποδα, Αυστρία και Ιταλία προτείνουν να επιστρέφονται όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Αφρική, κατόπιν συμφωνιών με Τυνησία και Λιβύη.
  2. Το ζήτημα των ροών της Ανατολικής Μεσογείου. Από τη μία πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει η πρόταση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για περιορισμό των δευτερογενών ροών στο πλαίσιο πολυμερών σχημάτων, με μέτρα στήριξης σε χώρες πρώτης υποδοχής. Από την άλλη, υπάρχει η γραμμή των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και της Αυστρίας για κλείσιμο συνόρων και δημιουργία «μίνι Σένγκεν».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα:

  1. Υπερασπίζεται πάγια τη θέση ότι πρέπει να υπάρξουν συλλογικές ευρωπαϊκές λύσεις που συνάδουν με το διεθνές δίκαιο
  2. Διεκδικεί την ολοκλήρωση της αναθεώρησης Δουβλίνου σε δίκαιη κατεύθυνση
  3. Διεκδικεί επιπλέον στήριξη σε ευρωπαϊκές χώρες πρώτης υποδοχής και λήψη μέτρων σε περίπτωση κρίσης
  4. Στηρίζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης χωρών προέλευσης και διέλευσης, ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών και άνοιγμα/αναβάθμιση διόδων νόμιμης εισόδου προσφύγων σε Ευρώπη από Αφρική και Τουρκία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.