ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Γεννηματά: Αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος

16:49 - 28 Ιουν 2018 | Πολιτική
Τσίπρας για Μητσοτάκη και Γεννηματά: Αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος
"Αποτυχημένους διαχειριστές του παρελθόντος", χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Ενώπιον των παραδοδιακών συντρόφων της κας. Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία ιστορική εβδομάδα για την Ελλάδα και τόνισε πως η χώρα μας έκλεισε λογαριασμούς του παρελθόντος.

Αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά, χαρακτηρίζοντάς τους αποτυχημένους διαχειριστές του παρελθόντος, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε πως «δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους και η ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον». 

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; «Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών», υπογράμμισε.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.