ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη Τύπου του Καμμένου, μετά την... απουσία

07:21 - 03 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Συνέντευξη Τύπου του Καμμένου, μετά την... απουσία
Η απουσία του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο έδωσε τροφή στις φήμες περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, λόγω Σκοπιανού. Ο κ. Καμμένος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως "είχε δουλειές", ενώ και το Μαξίμου υποβάθμισε το περιστατικό, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος. Το πρωί της Τρίτης, πάντως, ο υπουργός παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η αναστάτωση που προκάλεσε στους ΑΝΕΛ η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν έχει ακόμη για τα καλά κοπάσει και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να εμφανιστεί κάπως πιο "σκληρός" απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε την Κυριακή πως «όταν έρθει η ώρα δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ο οποίος μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό».

Ένα 24ωρο αργότερα δεν πήγε καν στο υπουργικό συμβούλιο.  Σημαίνει αυτό, όμως, ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση; Δύσκολα...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μόλις πριν από λίγες ημέρες στο Ζάππειο ο κ. Καμμένος χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα τον καλύτερο Πρωθυπουργό της Ελλάδας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Θα τον ρίξει έτσι ξαφνικά;

Τίποτα δεν αποκλείεται από τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο, αλλά λογικά δεν έχει φτάσει ακόμη εκείνη η ώρα. Πριν από την 21η Αυγούστου δύσκολα θα κάνουν οι ΑΝΕΛ την... έξοδό τους.

Έτσι, η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 08.30 το πρωί ο υπουργός Άμυνας έχει ασφαλώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου.

Άλλωστε, από το γραφείο του Πρωθυπουργού υποβάθμισαν και την απουσία Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας πως ήταν δικαιολογημένα απών και είχε ενημερώσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Πάνος Καμμένος επισήμως έχει ως θέμα της την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει πρόσκληση ένταξης. Κατά πληροφορίες ο κ.Καμμένος είχε διαδοχικές συνεργασίες και επαφές στο γραφείο του στη Βουλή, για το ζήτημα του ονοματαλογικού των Σκοπίων με αιχμή την προσεχή Σύνοδο της Βορειατλαντικής Συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Το πιθανότερο είναι ο κ. Καμμένος να υπερασπιστεί τη θέση του πως η συμφωνία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τα Σκόπια και πως αν και εφόσον αυτό συμβεί ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσουν θετικά, όταν έρθει και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.