ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χατζηδάκης ζητά εξηγήσεις από τον Μοσκοβισί για τις συντάξεις

14:13 - 03 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Ο Χατζηδάκης ζητά εξηγήσεις από τον Μοσκοβισί για τις συντάξεις
Ο Πιερ Μοσκοβισί θέλησε να δώσει πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης τού έβαλε δύσκολα. Αρχικά, εξέφρασε τη θέση της ΝΔ πως δεν υπάρχει έξοδος από το πρόγραμμα, αλλά τέταρτο μνημόνιο, ενώ παράλληλα ζήτησε εξηγήσεις από τη μεριά των θεσμών σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι συντάξεις.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, η ΝΔ καθορίζει το πρόγραμμά της με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και δικαιούται να ξέρει αν υπάρχει καποια συμφωνία με την κυβέρνηση να μην εφαρμοστούν οι περικοπές.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τους συνταξιούχους… Αν κύριε επίτροπε, μάς πείτε ότι η συμφωνία θα ακυρωθεί, όπως και άλλες διεθνείς συμφωνίες της χώρας μας, εμείς θα διαμορφώσουμε ανάλογα το πρόγραμμά μας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. «Θα πρέπει να μάς το πείτε, και το ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση» διεμήνυσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να γνωρίζουμε, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, γιατί διαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας με βάση την τήρηση των διεθνών συμφωνιών.

Θυμίζουμε πως ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων τον Σεπτέμβριο.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε τη χώρα με πολλά δισεκ. ευρώ. Δεν μηδενίζω ούτε τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών θεσμών, ούτε την πρόσφατη συμφωνία για το χρέος, η οποία δεν είναι ανώδυνη» ανέφερε. 

"Σε αντάλλαγμα έχουμε το μαξιλάρι για την έξοδο στις αγορές. Από την μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία. Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο. 

Μπορούμε να το βαφτίσουμε Πιέρ, Ευκλείδη, Κωστή, οι πολίτες ξέρουν όμως  ότι είναι τέταρτο μνημόνιο", σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.