ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Θα συζητήσουμε για τους 180, όταν έρθει η ώρα

13:52 - 04 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Θα συζητήσουμε για τους 180, όταν έρθει η ώρα
Βέβαιος πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή τη στάση της απέναντι στον Πιερ Μοσκοβισί.

Αρχικά, αναφορικά με την πρόταση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο: «Θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε όταν έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις», είπε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι το Σύνταγμα δεν επιτάσσει ούτε και απαγορεύει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές.

Το Σύνταγμα ορίζει, όπως είπε πως ανάγκη για υπερψήφιση διεθνούς συμφωνίας από 180 βουλευτές υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης ή αρμοδιότητες που απονέμει το Σύνταγμα. «Δεν υφίσταται εδώ τέτοια συνταγματική επιταγή», συμπλήρωσε, ωστόσο πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να λάβει οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία».

Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος πως η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα ψηφιστεί και από βουλευτές κομμάτων εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στον Πιερ Μοσκοβισί.

«Η επίσκεψη Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το τέλος των μνημονίων», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, «όχι πανηγυρίζοντας αλλά οργανώνοντας την επόμενη ημέρα».

"Τα παραπάνω δεν ικανοποιούν όλους σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει την ύπαρξή τους στην ανακύκλωση της κρίσης, την υποτίμηση της εργασίας και τη διαπλοκή", τόνισε.

«Αυτοί οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος βρίσκονται σε πανικό, γιατί το καταστροφολογικό τους σενάριο τελειώνει μαζί με τα μνημόνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Κωστή Χατζηδάκη για τα όσα είπε χθες στη Βουλή (σ.σ. θυμωμένος, όπως είπε, από τη σκληρή για τον ίδιο πραγματικότητα, έσπευσε να του επιτεθεί). Όπως είπε, η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων και τώρα «χάνει το επιχείρημά της».

«Για τη ΝΔ, όσοι αναφέρονται στα πραγματικά δεδομένα είναι ψεύτες», τόνισε. «Η κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι διεθνείς αναλυτές, ο Τύπος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.