ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήνει διαχωριστικές γραμμές ο Τσίπρας

08:27 - 10 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Στήνει διαχωριστικές γραμμές ο Τσίπρας
Με μια επίθεση που ξενίζει, ειδικά σε μια περίοδο, όπου η οικονομία πρέπει να τρέξει «πάση δυνάμη», ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Αναφερόμενος στα όσα λέει ο  ΣΕΒ για τα εργασιακά, τα ψηφισμένα μέτρα περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο κ. Τσίπρας «φωτογράφισε» συστράτευση με τον κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό παρά τα εύσημα που έχει ακούσει ο ίδιος από τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα.

«Ακούω με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις θέσεις, τις προτάσεις αλλά και τις ανησυχίες που διατυπώνει ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας και ο Σύνδεσμος σας. Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο πάντα για με την ηγεσία του ΣΕΒ. Η οποία ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιες ακριβώς παραγωγικές δυνάμεις εκπροσωπεί, είναι βέβαιο ότι τα κίνητρα της είναι αμιγώς πολιτικά. Και δεν έχουν καμία σχέση με τις ειλικρινές αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως υποστήριξε «αυτό αποδείχθηκε και από την πρόσφατη έκθεση του, στην οποία ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα περιβόητα μέτρα του 2019 και του 2020 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι. Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για μια ακόμα περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιπλήττοντας μάλιστα και τον Επίτροπο Μοσκοβισί που μίλησε για μη ανελαστικές υποχρεώσεις που μπορούμε να επανεξετάσουμε όταν έρθει η ώρα».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή είναι μια πρακτική που δε συμβαίνει για πρώτη φορά, το έκανε θυμίζω και την περίοδο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, θα συμβούλευα λοιπόν, την ηγεσία του ΣΕΒ, να μην εκτίθεται και να πάρει παράδειγμα από τη δική σας στάση. Το λέω γιατί χρειάζεται να κρατάμε στάση ευθύνης που συνοδεύεται από διάθεση ουσιαστικής συμβολής στην ανάκαμψη της χώρας».

Αντιπαρέβαλε, δε , τη στάση του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας, που κατέστη μάλιστα κοινωνικός εταίρος, σημειώνοντας ότι είναι ευτυχής κάθε φορά που συναντά εκπροσώπους του και παραβρίσκεται σε δράσεις του.

Είναι προφανείς ότι όσο προχωρά ο καιρός η πόλωση θα κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και η προσπάθεια διαμόρφωσης ξεκάθαρων διαχωριστικών γραμμών, κύρια με αιχμή τις συντάξεις και την προσπάθεια αναίρεσης των ψηφισμένων μέτρων για αφορολόγητο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.