ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία για τις διπλές κάλπες

14:40 - 11 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία για τις διπλές κάλπες
Τροποποιήθηκε την Τετάρτη η τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία που επιθυμούν να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με νέα τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή ζητούν ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών να συμπέσει με την Κυριακή των ευρωεκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη τροπολογία που κατέθεσαν οι ίδιοι βουλευτές χθες το βράδυ πρότεινε να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών να γίνει στις 18 Μάιου ώστε να συμπέσει η τελική αναμέτρηση των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Στη νέα τροπολογία σημειώνεται:

«6. Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος: α) Ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 θα διεξαχθεί την Κυριακή κατά την οποία διενεργείται η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές σε ολόκληρη την επικράτεια, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων»

Η συγκεκριμένη τροπολογία όπως και να `χει, έχει βάλει φωτιά στα εκλογικά σενάρια και δεν αποκλείεται φυσικά να έχουμε τον Μάιο τετραπλή εκλογική αναμέτρηση. Με δημοτικές, περιφερειακές, εθνικές εκλογές, αλλά και ευρωεκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:53 - 11 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.