ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Ανταλλαγή των Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες πρότεινε ο Ερντογάν!

20:36 - 12 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας:Ανταλλαγή των Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες πρότεινε ο Ερντογάν!
«Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των οκτώ αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο απαντώντας στο αίτημά μου για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν θα έλεγα ότι ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις. Διήρκεσε περίπου δύο ώρες και θίξαμε όλα τα θέματα.

Εθεσα επιτακτικά το αίτημα της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα των «8» και τον ενημέρωσα για τη δικαστική εξέλιξη του ζητήματος αυτού. Κατέστησα σαφές ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι απολύτως ανεξάρτητη. Από την άλλη πλευρά επανέλαβα ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας. Και συζητήσαμε την περαιτέρω συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας.

Του υπενθύμισα όσα του είχα πει στην επίσκεψή του στην Αθήνα ότι είναι στο χέρι της Αγκυρας να γυρίσει σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οπως φαίνεται αυτό δεν έχει κατορθωθεί μέχρι σήμερα καθώς οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται και αντιμετωπίζονται αποφασιστικά.

Συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθειες για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό είπε ότι συζήτησαν για μια σειρά από ζητήματα, για τις ροές τις επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία και συνολικότερα τη συμφωνία με την ΕΕ. καταλήξαμε να εχουμε στενότερη επικοινωνία για το θέμα. Το τελευταίο διάστημα δεν παρατηρούμε φαινόμενα ανησυχητικά όσον αφορά τις ροές προσφύγων από την Τουρκία κι ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τόνισε

Οσον αφορά τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου είπε ότι δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας και αυτό είνια γνωστό «Δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας με τον κυβερνητικό εταίρο για το θέμα της ΠΓΜΔ. Δεν υπήρξε αναφορά στη Σύνοδο στο ζήτημα αυτό. Το κρίσιμο θέμα που απασχόλησε ήταν η δομή, το μέλλον της Συμμαχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον Πρόεδρο Ερντογάν συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.

«Σχετικά με το Κυπριακό συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρξει στενή επαφή μεταξύ των ΥΠΕΞ & να συνεχιστούν οι συνομιλίες στο πλαίσιο Γκουτέρες, ασφαλώς με σημείο αναφοράς τις δικοινοτικές συνομιλίες» κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 12 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.