ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ζάεφ καταγγέλλει προβοκάτσιες από φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες ενόψει δημοψηφίσματος

14:05 - 16 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Ο Ζάεφ καταγγέλλει προβοκάτσιες από φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες ενόψει δημοψηφίσματος
Καταγγελίες για δωροδοκίες Σκοπιανών πολιτών από φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες, προκειμένου να διαπράξουν βίαιες ενέργειες ενόψει του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ είπε στο BuzzFeed News πως σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρονται από 13.000 έως 21.000 δολάρια σε πολίτες της ΠΓΔΜ για να κάνουν επεισόδια.

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκλείσουμε ανάρμοστες δραστηριότητες που θα σημειωθούν εδώ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Ζάεφ δήλωσε ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις ζήτησε βοήθεια με το δημοψήφισμα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.