ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης για δήμο Αθηναίων: Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά

13:58 - 17 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Πατούλης για δήμο Αθηναίων: Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά
Προεκλογική, ενόψει δημοτικών εκλογών, ήταν η ομιλία του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση για τον ένα χρόνια από την ίδρυση του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά. «Στη νέα συμμαχία που χρειάζεται η Αθήνα για να κάνει μια νέα επανεκκίνηση, για να ακουστεί δυνατά και πάλι η φωνή της δηλώνω παρών», διαμήνυσε ο κ. Πατούλης.

Παρουσία πλήθους κόσμου στην κεντρική πλατεία των Πετραλώνων ο κ. Πατούλης προχώρησε σε ένα απολογισμό δράσεων το διάστημα που ενεργοποιείται ο Όμιλος και παρουσίασε τους στόχους και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν την επόμενη περίοδο, προκειμένου η Αθήνα να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν και να γίνει μία πρωτεύουσα με δυναμική και σύγχρονο πρόσωπο, αντάξια των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Προσδιορίζοντας τους συμβολικούς λόγους που επέλεξε τα Πετράλωνα για τη γενέθλια εκδήλωση ο κ. Πατούλης εστίασε στη συναισθηματική αξία που έχει η περιοχή για τον ίδιο καθώς είναι η γειτονιά της Αθήνας που γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ενώ αναφέρθηκε και στις αξίες που ακόμα διατηρούν οι άνθρωποι των Πετραλώνων, όπως η ανθρωπιά και το φιλότιμο.

«Δεν ξεχνώ, ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσω πως ξεκίνησα, ως άνθρωπος, ως επιστήμονας αλλά και ως πολίτης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον ένα χρόνο δραστηριοποίησης του Ομίλου ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι αφετηρία αυτής της προσπάθειας ήταν η πρόθεση «να μην παραμείνουμε άλλο αδρανείς απέναντι σε μια κατάσταση που δεν ταίριαζε με την εικόνα μιας πόλης που την έχουν κατά καιρούς εκμεταλλευθεί πολλοί.

Άλλοι για να χτίσουν στις πλάτες των κατοίκων της τις πολιτικές τους καριέρες. Κι άλλοι για να πλουτίσουν».

«Πετύχαμε μέσα σε μόλις ένα χρόνο, να ταράξουμε τα νερά» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η εμφάνιση του Ομίλου μας, ενόχλησε πολλούς. Ανάγκασε τους βολεμένους να ξεβολευτούν, να αναζητήσουν τρόπους για να αναχαιτίσουν τη δυναμική και την αποδοχή μας στην τοπική κοινωνία.

Περιγράφοντας το προσωπικό του όραμα για την Αθήνα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «δεν είναι αυτοσκοπός η θέση και η καρέκλα» αλλά η διάθεση προσφοράς στην πόλη που μεγάλωσε. Όπως ανέφερε μέχρι στιγμής την έχει υπηρετήσει με υψηλό αίσθημα ευθύνης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ και πρόσθεσε πως φιλοδοξία του είναι να την υπηρετήσει ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου, από όποια θέση επιλέξουν οι πολίτες.

Ωστόσο ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης όλων όσων αγαπούν την Αθήνα.
«Η Αθήνα χρειάζεται μια νέα συμμαχία, στην οποία θα συμμετέχουν από την επομένη των εκλογών πρόσωπα που κατέχουν θέσεις αιχμής και μπορούν να συμβάλλουν δημιουργικά ,στην αναγέννηση της πόλης.
Σε αυτή τη συμμαχία για την Αθήνα , δηλώνω παρών. Μαζί συνεχίζουμε. Για το Νέο Ξεκίνημα της Αθήνας. Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά» τόνισε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.